uit
aan
reset
Stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM) heeft de Adviesdesk Hybride Werken opgezet, met als doel Young Professionals met een psychische kwetsbaarheid te helpen en werkgevers te ondersteunen in het werkgeverschap rondom hybride werken. Naast het reguliere aanbod van SWOM is de Adviesdesk Hybride Werken een onmisbare aanvulling nu en in de toekomst. De Adviesdesk is live en blijft zich komend jaar ontwikkelen. Met veel dank aan het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid, de belangrijke partner voor SWOM voor de realisatie van de Adviesdesk Hybride Werken.
Stichting Studeren & Werken Op Maat is opgericht in 2012 door Bart de Bart en inmiddels uitgegroeid tot een professionele maatschappelijke organisatie met 30 medewerkers. We hebben tot nu toe 1.100 Young Professionals begeleid naar werk bij 90 partnerorganisaties. Doordat Bart te vroeg geboren is, heeft hij een slecht immuun systeem, kwetsbare longen en is hij veel ziek geweest. Zodoende heeft hij veel school gemist. Maar dankzij zijn niet aflatende enthousiasme en doorzettingsvermogen heeft hij de lange weg afgelegd van het leerwegondersteunend onderwijs tot aan een universitaire opleiding. Daar ontdekte Bart zelf hoe lastig het kan zijn voor Young Professionals met een arbeidsbeperking om te studeren en een baan te vinden.
Oprichter SWOM
Petra Haveman is onderdeel van het team sinds februari 2016. De stichting is in de loop van de tijd zodanig gegroeid dat er sterke behoefte was aan een rechterhand van Bart in het managen van alle contracten en partnerrelaties en de dagelijkse operatie en aansturing. Daarnaast houdt zij zich bezig met de inrichting van de organisatiestructuur en de processen van de stichting, met als doelstelling een continue doorontwikkeling in de kwaliteit en efficiëntie van onze ondersteuning aan zowel Young Professionals als partnerorganisaties. Petra heeft een achtergrond als leidinggevende van een team van 20 callcenter medewerkers. Daarnaast heeft zij als sales coach en -trainer gewerkt met als aandachtsgebied klantvriendelijkheid en aansluiting op de behoefte van de klant. In 2016 heeft zij haar master in sociale en organisatiepsychologie behaald.
Operationeel directeur
Janneke van Tilborg is in juli 2016 aangetrokken in de dubbelrol van Jobcoach en Coördinator Werkgevers. Janneke heeft een achtergrond in commerciële arbeidsbemiddeling en HR. Vanuit deze expertise is zij bekend met wat er komt kijken bij het vinden van de juiste match. Janneke heeft gezien hoe belangrijk het is voor iedereen om een passende baan te hebben en ‘mee te doen’, juist voor mensen met wat meer afstand tot de arbeidsmarkt. Omdat het haar veel voldoening geeft om juist déze doelgroep naar werk te begeleiden, heeft ze de overstap gemaakt naar deze non-profit organisatie. Ook weet Janneke hoe een werkgever gebaat is bij goede informatie en begeleiding bij het ‘op maat geschikt maken van een werkplek’.
Coördinator Werkgevers
Rick Brink is 1 januari 2021 begonnen als Directeur Belangenbehartiging bij Stichting SWOM. Dit doet hij na zijn vorige baan waar wij Rick hebben leren kennen als de allereerste Minister van Gehandicaptenzaken. In deze functie heeft hij al flink met ons samengewerkt op verschillende lobbyonderwerpen en daarnaast was hij nauw betrokken bij de ontwikkeling en lancering van de stagedesk. Rick zal in deze functie de belangen van onze Young Professionals behartigen en zorgen dat de werkwijze van SWOM landelijk bekender wordt. Daarnaast zal hij samen met onze oprichter Bart de Bart het lobbygedeelte voor zijn rekening nemen. “Ik ken Stichting Studeren & Werken op Maat al ontzettend lang. Het was in 2014 dat de oprichter van SWOM, Bart de Bart een presentatie hield voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Ik was daar destijds bij aanwezig in mijn rol als gemeenteraadslid voor de gemeente Hardenberg. Zijn verhaal sprak mij enorm aan en we hielden vanaf die tijd contact. In mijn functie als Minister van Gehandicaptenzaken wisten we elkaar ook veel te vinden en mijn verbondenheid aan SWOM voelt dan ook als een goede en logische stap. Ik heb heel veel zin om samen met ons fantastische team te werken aan een goede arbeidsparticipatie van onze Young Professionals. Want werk voor mensen met een beperking is cruciaal!”
Directeur Belangenbehartiging
Marian Groenewegen is één van de aanspreekpunten van de informatielijn en spin in het web van de organisatie. Ze helpt je met vragen, biedt een luisterend oor en maakt je gemakkelijk wegwijs in de organisatie. Ze is een echt mensenmens en veel mensen voelen zich daardoor op hun gemak. Met veel passie voor de maatschappelijke organisatie en de ontwikkeling van de mens, werkt ze bij SWOM. "Hier komt alles samen voor mij: werken met mensen, organiseren in de breedste zin van het woord én mijn interesse in psychologie en persoonlijke ontwikkeling. Met het enthousiaste team werken we aan een betere en toegankelijke samenleving en maken daarin écht het verschil".
Officemanager
Tessa van Zeijl is projectleider hybride werk bij SWOM. In dit project richt zij zich op het nieuwe hybride werken voor professionals met een psychische kwetsbaarheid en de ondersteuning van werkgevers en begeleiders in de inrichting van de nieuwe manier van werken. Zij focust zich op de inrichting van het project, zoals de informatielijn, trainingen en tools voor coaching rondom hybride werken. "Als projectleider streef ik ernaar om een gezonde en duurzame werkplek te creëren voor anderen. Ik werk graag vanuit een integrale aanpak, privé en werk hangen nauw met elkaar samen".
Projectleider
Per april 2021 is Carlijn Stolwijk werkzaam bij Stichting Studeren & Werken Op Maat. Als Coach/Begeleider en Adviseur Studentenvoorzieningen bij SWOM begeleidt ze studenten met een arbeidsbeperking naar een passende stage. Ook staat ze nauw in contact met onderwijsinstellingen en adviseert ze partnerorganisaties van SWOM over hoe zij in de faciliteringsbehoefte van stagiairs met een functiebeperking kunnen voorzien. Van nature is Carlijn geïnteresseerd in de gedragingen en drijfveren van mensen. Ze volgde een bachelor Psychologie in Leuven en behaalde haar master Social & Organisational Psychology aan de Universiteit Leiden in 2015. Ter aanvulling heeft ze recent een coachopleiding afgerond. In de afgelopen jaren heeft Carlijn diverse HR functies vervuld. Hierin voerde ze regelmatig gesprekken met medewerkers, coördineerde ze het stageprogramma en was ze betrokken bij verschillende MVO projecten. Werkzaamheden gerelateerd aan diversiteit en inclusie op de werkvloer gaven haar veel voldoening. De behoefte om zich in te zetten voor een inclusieve arbeidsmarkt groeide en ze zocht contact met SWOM. Bij de Stagedesk van SWOM hoopt zij voor onze doelgroep een brug te kunnen slaan tussen studie en werk en middels positieve verbinding het zelfvertrouwen van deze kwetsbare doelgroep een boost te geven. “Ik ben ervan overtuigd dat een arbeidsbeperking geen beperking hoeft te zijn om te kunnen participeren in de reguliere arbeidsmarkt. Iedereen heeft talenten en kwaliteiten en bij SWOM worden deze gezien. Door ook de ondersteuningsbehoefte van de Young Professional in kaart te brengen, kunnen we maatwerk bieden. Deze persoonlijke aanpak en positieve mindset maakt dat ik hier helemaal op mijn plek zit!”
Projectleider & Coach
Angela Vollebregt zet zich vanaf september 2017 met veel plezier in voor Stichting Studeren & Werken Op Maat. In haar rol als projectleider en coach werkt zij inmiddels voornamelijk binnen onze SWOM Academie. Vanuit haar opleiding Toegepaste psychologie heeft Angela de nodige kennis en ervaring opgedaan die ze op dit moment inzet om onze Young Professionals te begeleiden. De positiviteit en de nadruk die ligt op de kwaliteiten van onze kandidaten sluit goed aan bij haar werkwijze. "Het spreekt mij aan dat de missie en visie die de stichting uitdraagt ook binnen de stichting zijn terug te zien. Voornamelijk de positiviteit en toegankelijkheid komen daarin duidelijk naar voren: zoals de stichting uitgaat van de krachten van de Young Professional, gaat de stichting tevens ook uit van de krachten van zijn werknemers. Het hechte team en de betrokkenheid bij onze kandidaten maakt mij dan ook een trots onderdeel van het team."
Projectleider & Coach
Anouk Mak is sinds juni 2021 werkzaam als coach/begeleider bij Stichting Studeren & Werken Op Maat. Binnen de stichting gaat Anouk zich vooral bezighouden met het coachen en begeleiden van de praktische professionals. Door de eerdere werkervaring die Anouk heeft opgedaan binnen de onderwijsondersteuning en haar studie Toegepaste Psychologie is zij er achter gekomen dat ze veel plezier beleeft aan samen vooruit komen. Het beste uit iemand halen en talenten ontwikkelen is iets waar zij energie van krijgt. Anouk had de behoefte om haar ervaring, achtergrond en kwaliteiten in te zetten voor een maatschappelijk betrokken organisatie en echt een verschil te kunnen maken voor iemand anders. Zij vindt dat iedereen de kans verdient om binnen de mogelijkheden te worden wie hij of zij wil zijn. "Ieders talent verdient een plaats in deze maatschappij. Om daar elke dag een bijdrage aan te mogen leveren is geweldig!"
Projectleider & Coach
Marije is sinds februari 2020 werkzaam bij Stichting Studeren & Werken Op Maat. Ze begon in de rol van stagiaire in het kader van haar opleiding Social Policy and Public Health. Ze heeft altijd een fascinatie gehad voor de verhouding tussen mens en werk. Daarnaast interesseert het haar hoe werkgerelateerd beleid is ingericht in Nederland en hoe bijvoorbeeld de Participatiewet er van A tot Z uitziet. In haar rol bij Stichting Studeren & Werken Op Maat kwam dit allemaal aan bod. Bij team Instroom hield Marije zich bezig met de eerste telefonische kennismakingen met Young Professionals en het doorlopen van het voortraject. Omdat dit zo goed bevallen is, is Marije na haar stage definitief aan de slag gegaan bij SWOM. In eerste instantie heeft ze zich naast haar rol als begeleider ook ingezet als communicatiemedewerker voor SWOM. Dat hield in dat ze verantwoordelijk was voor de social media kanalen van SWOM, de nieuwsbrieven, SWOMTV en overige externe communicatie. Sinds mei 2022 is Marije adviseur levensbrede begeleiding, waarin zij verantwoordelijk is voor het uitbreiden en uitvoeren van trajecten van SWOM zoals lifecoaching en Werk-Fit, het uitbreiden van het (instroom)netwerk en het vergroten van de zichtbaarheid van SWOM. ''Als coach bij team Instroom van stichting SWOM is geen dag hetzelfde. Ik leer steeds opnieuw van persoonlijke verhalen, talenten en struikelblokken van Young Professionals. Ik krijg er energie van kandidaten in hun kracht te zetten en mee te denken over hun behoeftes voor een toekomstige baan. Juist deze doelgroep verdient waardering en het is fijn om onderdeel van een team te zijn waar ik deze missie iedere dag terug zie''.
Sinds mei 2021 is Jesse van der Straaten werkzaam als coach/begeleider bij Stichting Studeren & Werken Op Maat. Afgelopen zomer is hij afgestudeerd als Toegepast Psycholoog en nu wil hij zich graag inzetten in het begeleiden en coachen van mensen. In zijn vorige baan als stagebegeleider van MBO studenten en als ontwikkelaar van studiekeuze-weken heeft hij al veel ervaring kunnen opdoen met het coachen van mensen. Ook het contact met verschillende bedrijven is tijdens de ontwikkeling van deze studiekeuze-weken vaak naar voren gekomen. Deze verschillende ervaringen hoopt hij in te kunnen zetten in zijn werkzaamheden bij SWOM. "Iedereen heeft af en toe een klein beetje psychologie nodig in het leven. Graag ben ik de fysieke vorm van deze psychologie die door middel van coaching toegepast kan worden en op deze manier de Young Professionals kan ondersteunen waar dit nodig is"
Lobke Bosschaart is sinds september 2019 gestart in de rol van coach/begeleider bij Stichting Studeren en Werken Op Maat. Tijdens haar studie heeft zij zich voornamelijk bezig gehouden met inclusie. Zo heeft zij stage gelopen bij een start-up gericht op arbeidsinclusie in omgeving Leiden en omstreken, ter ondersteuning van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt en hun talenten. Voor haar afstuderen heeft zij coaching gegeven aan middelbare scholieren die vastlopen in het reguliere onderwijs. De begeleiding had als hoofddoel het voorkomen van uitval of afstroom uit het middelbaar onderwijs. Naast haar studies is zij werkzaam geweest in de zorg, mensen helpen en zorgdragen geeft Lobke veel voldoening, maar mensen ondersteunen om net een stapje verder te komen en ze te zien groeien dat geeft haar haar de drive om zich in te zetten voor de Young Professionals bij Stichting SWOM. Als Coach/Begeleider zet Lobke zich in bij de sollicitaties, plaatsing bij partnerorganisaties en coaching op de werkvloer. Naast de coaching en begeleiding van een aantal Young Professionals zet zij zich in als contactpersoon voor een aantal van de partnerorganisaties van SWOM.
Alev is per januari 2022 gestart bij SWOM. Ze heeft een achtergrond in de Media en Journalistiek. Ze is onderzoekend en kijkt graag verder dan haar neus lang is om zo de onderste steen naar boven te halen. Vol goede moed en een flinke dosis nieuwsgierigheid en leergierigheid, gaat zij samen met de Young Professionals en Partners opzoek naar de mogelijkheden. Kijken naar de situatie, luisteren naar zowel de Young Professionals als de Partners én de vertaalslag kunnen maken naar de praktijk, zijn hierin belangrijke stappen. Ze denkt in mogelijkheden, zonder de persoon en het persoonlijke verhaal uit het oog te verliezen. Vertrouwen, vriendelijkheid en optimisme zijn belangrijke waarden voor haar. ‘It takes a village…, niet alleen om kinderen op te voeden, maar ook om voor eenieder een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Vaak genoeg voelen we ons een nummertje in onze hedendaagse samenleving, vandaar mijn streven naar een persoonlijke benadering waarbij we samen ontdekken wat jouw plek op de arbeidsmarkt kan zijn.’
Maxime is sinds februari 2021 werkzaam bij Stichting Studeren & Werken op Maat. Ze is begonnen bij Stichting SWOM als stagiaire in het kader van haar Master 'Social, Health and Organisational Psychology'. Tijdens deze opleiding heeft zij veel kennis opgedaan over diversiteit en inclusie en de relatie tussen werk en gezondheid. Dit is kennis die erg van pas komt binnen Stichting SWOM. Ook haar afstudeeronderzoek heeft Maxime bij Stichting SWOM gedaan, waarin ze onderzocht hoe jongeren met en zonder arbeidsbeperking de zoektocht naar werk ervaren. Dit onderzoek heeft Maxime doen inzien dat de weg naar werk toe voor velen uitdagend is, maar dat er met de juiste aanpassingen heel veel mogelijk is. Dit is dan ook iets waar ze zich voor wil blijven inzetten. Sinds Augustus 2021 is Maxime officieel bij Stichting SWOM aan het werk als instroom coach. In deze functie zal ze Young Professionals begeleiden in het voortraject. “Ik geloof dat het bijdragen aan een maatschappelijk doel je werk echt een boost geeft. Het geeft zoveel energie om anderen te kunnen helpen. Iedereen verdient de mogelijkheid om onderdeel te zijn van de arbeidsmarkt. Voor dit doel wil ik graag mijn optimisme en enthousiasme inzetten".
Maartje Nouwens woont in Middelburg. Sinds februari 2019 is zij werkzaam als projectcoördinator Zeeland bij Stichting Studeren & Werken Op Maat. Maartje heeft in Tilburg de opleiding personeel en organisatie gevolgd. Na het afronden van haar opleiding is zij gaan werken als personeelsfunctionaris. Daar merkte ze dat haar kracht vooral lag in het contact met en het begeleiden van mensen. Bij MEE Zeeland hield ze zich als consulent arbeid dagelijks bezig met het ondersteunen en begeleiden van mensen met een beperking met vragen rondom werk. Maartje heeft een opleiding jobcoaching gevolgd en heeft ervaren dat de functie jobcoach goed aansluit bij haar expertise, ervaring en interesse. Als projectcoördinator bij SWOM zal Maartje in de regio Zeeland verantwoordelijk zijn voor zowel het vinden van samenwerkingspartners als de instroom van Young Professionals. Daarnaast zal Maartje de Young Professionals in het gehele proces ondersteunen. Maartje is een bruggenbouwer. Ze brengt graag mensen met elkaar in contact en zoekt naar verbinding. In Zeeland heeft Maartje door haar werkervaring een groot netwerk. “Wat mij aanspreekt in de functie projectcoördinator bij SWOM is zowel de visie als het werk. Het investeren in mensen om ze deel te laten nemen op de arbeidsmarkt geeft mij veel voldoening. Werken biedt zoveel meer dan alleen geld verdienen. Ik vind het fijn om hier een bijdrage aan te leveren."
Het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid is de belangrijke partner voor SWOM voor de realisatie van de Adviesdesk Hybride Werken.
Het kabinet heeft niet alleen aandacht voor het ondersteunen en faciliteren van gezond en veilig thuiswerken tijdens de corona crisis, maar kijkt ook naar de toekomst. Het is waarschijnlijk dat hybride werken ook na de coronacrisis voor veel werkgevers en werknemers de norm blijft. Dit maakt het voor het kabinet belangrijk om nu al vooruit te kijken en te zoeken naar een goede balans tussen thuiswerken en werken op locatie. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid blijft zich dan ook samen met werkgevers- en werknemersorganisaties inzetten voor het stimuleren van thuiswerken op de korte termijn en het voorbereiden op een toekomst na corona waarin thuiswerken ongetwijfeld een plaats blijft behouden.
Vragen, toevoegingen of wil je even sparren? We staan voor je klaar.